Zwanger

Relax mama

Hoe gaat het met jou? 
Hoe gaat het écht?

Ontspannen is niet voor iedereen even makkelijk. Kun je wel wat ontspanning tijdens je zwangerschap gebruiken maar weet je niet goed hoe?

  • Heb je stress en weet je niet hoe daar mee om te gaan?
  • Heb je lichamelijke ongemakken van je zwangerschap?
  • Heb je gewoon behoefte aan wat tijd voor jezelf en te relaxen? 

Soms is het fijn om je lichaam en daardoor ook je hoofd wat rust te gunnen. Eén van de dingen die ik doe is een hele relaxte, ontspannende en rustgevende massage (maar dan anders) tijdens je zwangerschap. Je houdt je kleren aan en terwijl jij op de behandeltafel ligt ( of zit)laat ik jouw gezicht, nek, schouders, rug, armen, benen, handen en voeten voelen hoe zij mogen ontspannen. Zalig toch! Liever zelf actief aan de slag? Lees dan de kopjes hieronder.

De behandelingen vinden plaats bij Hinkstapsprong in Mol en op verzoek bij BIJRies in Valkenswaard

Individuele begeleiding actief

Om de zwangerschap zo optimaal mogelijk te laten verlopen en toe te werken naar een ontspannen bevalling is er een speciaal oefenprogramma ontwikkeld voor zwangere vrouwen waarbij reflexintegratie centraal staat. In de baarmoeder beweegt jouw kindje al in reflexmatige patronen die essentieel zijn om straks geboren te kunnen worden. We noemen ze primaire reflexen. Deze zijn op hun hoogtepunt bij de geboorte en in de eerste periode na de geboorte(tot ongeveer 3 jaar). De zwangerschapsoefeningen kunnen zowel zittend als staand worden gedaan. De inspanning is minimaal en toch voel je goed dat je met je lijf bezig bent geweest en hoe jouw kindje hierop reageert. Al coachend leer is je de oefeningen aan. De oefeningen kun je thuis eventueel herhalen. Eventuele negatieve effecten van spanningen tijdens de zwangerschap worden voorkomen of verminderd.

Wat voor oefeningen doen we?

De oefeningen zijn onder andere gericht op de ontspanning in je rug en het bekkenbodem gebied. We leren hoe je lichaam kan openen en sluiten, kan aanspannen en ontspannen en wat de ademhaling daarbij voor rol speelt. Alle ledematen komen aan bod en we leren hoe die verbonden zijn met de romp. We werken aan balans (ja dat kan ook zittend:-) en doen spanning reducerende oefeningen. Daarnaast zijn er oefeningen die het lichaam voorbereiden op de bevalling.