Baby Massage of Baby consult

Babymassage met baby-yoga

Wanneer? Donderdag voormiddag van 10.15-11.30 uur

Data in 2024; 10/10, 24/10 en 07/11, 28/11, 5/12 en 12/12

Voor wie? Voor papa’s of mama’s met baby’s van 0-7 maanden

Waar? Orion Lommel

Babymassage helpt bij een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering, stimuleert de doorbloeding, stimuleert de zintuigen EN….. is vooral een warm moment tussen jou en jouw baby.

Bij babymassage gaat het om de aanraking en bij baby-yoga om de aanraking met beweging. Aanraking en beweging stimuleert de ontwikkeling van de baby en zorgt voor een betere hechting en veiligheid. Door het combineren van aanraking en beweging wordt de ontwikkeling van de baby gestimuleerd en rijpt het zenuwstelsel waardoor een baby motorisch en cognitief en sociaal kan groeien. Zo leg je dus een mooie basis en beleef je unieke momentjes met jouw kleintje.

In totaal zijn er drie bijeenkomsten. Elke bijeeenkomst leer je nieuwe oefeningen en worden  reeds aangeleerde oefeningen herhaald. We trekken hiervoor 75 minuten uit om zelf ook voor en na de les ontspannen te beginnen en te eindigen.

De prijs voor deze babycursus is € 99,-.

De voordelen op een rij
 • bevordert ademhaling
 • inzetbaar bij eczeem, reflux, verkoudheid, maag-darmproblemen…
 • je leert ritmische oefeningen van Rhythmic Movement Training®
 • bevordert zelfbewustzijn van de baby
 • fijne manier om het kind te laten ontspannen
 • goed voor de spierontwikkeling
 • stimuleert de zintuigen
 • stimuleert de doorbloeding
 • kan darmkrampjes verminderen
 • kan inslapen en doorslapen stimuleren
 • zorgt voor aanmaak van serotine (het gelukshormoon genoemd)
 • hoeveelheid cortisol ( het hormoon dat met stress in verband wordt gebracht ) daalt.
 • de hippocampus – de hersenstructuur die onder andere verantwoordelijk is voor het geheugen – kan zich beter ontwikkelen
 • versterkt immuunsysteem

Privé-groepscursus.

Stel je eigen groepje samen met andere jonge moeders zoals vriendinnen en/of familie. Een mini-groepscursus wordt gegeven aan een door jou samengesteld groepje van minimaal 3 en maximaal 5 personen. De cursus vindt aan huis plaats. De privé-groepscursus bestaat uit 3 lessen van 75 minuten. De oefeningen worden stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s en de groep. De groepscursus is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 7 maanden. Door de maximale groepsgrootte is het mogelijk om iedere baby persoonlijk aandacht te geven en is er ruimte voor persoonlijke vragen. Per baby is één ouder of verzorger aanwezig. Deze cursus kost € 125,= per persoon (exclusief reiskosten).

Individuele begeleiding babymassage

Wil je liever individueel de massagecursus volgen, in je eigen vertrouwde omgeving of in mijn praktijk. Ook dat is een optie. Naast de massagetechnieken en yoga besteed ik ook aandacht aan de tummy-tub en kunnen we jouw baby daar lekker in baden. Prijs voor drie bijeenkomsten € 155,- (exclusief reiskosten).

Baby-consult

Wanneer? Vrijdag voormiddag

Voor wie? Baby’s van 0-12 maanden

Waar? Orion Lommel

Voor baby’s kijk ik naar de motorische ontwikkeling waarbij reflexintegratie centraal staat. Merk je niet verklaarbare lichamelijke ongemakken bij jouw baby, heb je een geholpen bevalling gehad of/en veel stress ervaren tijdens de zwangerschap dan kan het zijn dat er bepaalde reflexen niet goed op gang zijn gekomen. Deze reflexen test en behandel ik en vervolgens kijk ik welke oefeningen je thuis kunt doen.

Het baby consult bedraagt € 55,-