Zwangere vrouwen, baby’s en mama’s

Een ontspannen zwangerschap voor de moeder betekent een optimale groei en ontwikkeling voor de baby.

Zwangerschapsbegeleiding

Om de zwangerschap zo optimaal mogelijk te laten verlopen is er een speciaal oefenprogramma ontwikkeld voor zwangere vrouwen waarbij reflexintegratie centraal staat. Gericht ga je aan de slag met oefeningen die kunnen bijdragen aan een ontspannen bevalling. Indien je kiest voor een individuele begeleiding kom je naar de praktijk en werken we aan de reflexpatronen door zittend of staand oefeningen te doen. In de praktijk is een behandeltafel aanwezig. Hierop kan je plaatsnemen en de ontspannende technieken van reflexintegratie ervaren zonder zelf actief aan de slag te gaan.

Kies je voor de groepsbegeleiding dan ga je samen met andere zwangere vrouwen zittend of staand de oefeningen doen.

Lees verder……

Baby-massage met -yoga en reflexintegratie

Babymassage helpt bij een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering, stimuleert de doorbloeding en de zintuigen EN is vooral een leuk moment tussen jou en je baby. Gecombineerd met yoga- en ritmische-oefeningen komen daar nog andere voordelen bij. Thuis, met een groepje bevallen vriendinnen/collega’s, individueel of op locatie met andere bevallen dames. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Lees verder……

Reflexintegratie voor baby’s

De primitieve reflexen zijn op hun hoogtepunt tijdens de geboorte en actief tijdens de eerste 10-28 dagen na de geboorte. Deze zijn aanwezig om een baby te helpen overleven en te beschermen. Vervolgens nemen de primaire reflexen het over en deze zorgen naast de beschermende functie het eerste jaar voor het bereiken van de motorische mijlpalen. Deze reflexontwikkeling maakt een zich goed ontwikkelende baby van nature, op weg naar omrollen, zitten, tijgeren, kruipen en uiteindelijk naar zelfstandig lopen. Door tal van redenen kan het zijn dat deze bewegingen onvoldoende zijn gemaakt. Bijvoorbeeld door ziekte, aangeboren afwijking of gebrek aan goede beweging/houding tijdens kindertijd zoals te lang in Maxi Cosi, loopwagentjes of wipstoeltjes. Ook kan stress van moeder en/of kind tijdens de zwangerschap, geboortetrauma zoals vroeggeboorte, keizersnede, vacuümbevalling, ingeleide bevalling, HCFS syndroom achterliggende redenen zijn dat reflexen niet actief worden dan wel actief blijven, wat de beweging(reflexpatroon) en daardoor ontwikkeling in de breedste zin van het woord in de weg kan zitten. Vroege interventie is aan te bevelen.

Lees verder……