Baby Massage+

Bewegen doe je samen; groepslessen

Babymassage is in de eerste plaats heel leuk om te doen. Je kindje aanraken en voelen. In de groepslessen ga jij zelf met jouw baby aan de slag en leer ik de technieken aan om jouw kindje optimaal te laten ontspannen. Thuis kun je het aangeleerde toepassen op een speciaal rustmoment op de dag of even tussendoor tijdens het verschonen. Veel oefeningen kunnen ook met de kleding aan worden gedaan. Of vlak voor het slapen gaan als de baby in zijn bedje ligt. De eerste maanden met je kindje is de taal die jullie samen spreken vooral lichaamstaal. Massage betekent aanraking en liefkozing. Je baby heeft hieraan net zoveel behoefte als aan voeding. Aanraking geeft gevoelens van veiligheid en geborgenheid.

Naast massageoefeningen leer ik je yogaoefeningen en ritmische oefeningen (van Rhythmic Movement Training®, een reflexintegratiemethode) aan. Je werkt door deze massage en oefeningen aan de hechting en spierontwikkeling van jouw baby en je stimuleert de doorbloeding en de zintuigen. Voor kwaaltjes werk ik ook graag met voet reflexologie voor baby’s, daarom krijgen de voeten extra aandacht tijdens de lessen. In deze haastige tijd zijn deze groepslessen ideaal om je optimaal te richten op jouw kindje waardoor je steeds beter ziet wat hij nodig heeft. In totaal zijn er vier bijeenkomsten. Elke bijeeenkomst leer je nieuwe oefeningen en reeds aangeleerde oefeningen worden herhaald. We trekken hiervoor anderhalf uur uit om zelf ook voor en na de les ontspannen te beginnen en te eindigen. De groepslessen vinden plaats op een locatie bij jou in de buurt (zowel in België als in Nederland).

De kosten voor de cursus bedraagt € 99,- voor 4 bijeenkomsten van 1,5 uur (minimaal 5 en maximaal 8 personen).

Waarom massage, yoga en reflexintegratie

We worden geboren met miljarden neuronen die allemaal verbindingen met elkaar aangaan. In het begin zijn deze verbindingen nog heel summier. De verbindingen ontstaan door de bewegingen en de zintuiglijke ervaringen van een kind. Elke individuele beweging van de baby en elke ervaring van bewogen worden, wordt opgeslagen in de hersenen als bewegingssensatie. Denk hierbij aan gedragen worden, in bad worden gedaan, worden verschoond, worden gevoed of opgepakt worden. Hoe meer de beweging wordt herhaald, des te beter er een stevige connectie in het brein ontstaat. Hierdoor rijpt het centrale zenuwstelsel. Je kunt je dus voorstellen dat masseren, yogaoefeningen en oefeningen die gericht zijn op reflexontwikkeling bijdrage aan de rijping van het zenuwstelsel. Mooi toch?

De voordelen op een rij
 • bevordert ademhaling
 • inzetbaar bij eczeem, reflux, verkoudheid, maag-darmproblemen…
 • je leert ritmische oefeningen van Rhythmic Movement Training®
 • bevordert zelfbewustzijn van de baby
 • fijne manier om het kind te laten ontspannen
 • goed voor de spierontwikkeling
 • stimuleert de zintuigen
 • stimuleert de doorbloeding
 • kan darmkrampjes verminderen
 • kan inslapen en doorslapen stimuleren
 • zorgt voor aanmaak van serotine (het gelukshormoon genoemd)
 • hoeveelheid cortisol ( het hormoon dat met stress in verband wordt gebracht ) daalt.
 • de hippocampus – de hersenstructuur die onder andere verantwoordelijk is voor het geheugen – kan zich beter ontwikkelen
 • versterkt immuunsysteem
Bewegen doe je samen; individuele begeleiding op basis van reflexintegratie

De motorische ontwikkeling van baby tot peuter heeft belangrijke mijlpalen zoals omrollen, tijgeren, kruipen, zitten, staan en lopen…. Al deze fases worden in gang gezet door de primaire reflexen. Dit zijn onbewuste automatische (reflexmatige) bewegingspatronen die vervolgens overgaan naar doelbewust (cognitief) aangestuurde bewegingen. Zo wordt de baby langzaamaan ‘zelfstandig’. Elke reflex heeft een eigen rol die zorgt voor de rijping ven het zenuwstelsel. Dat is de reden dat ik reflexintegratie van MNRI® (Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie) graag combineer met massage en yogaoefeningen. Deze unieke combinatie is een geweldige ervaring voor jouw baby. Om de motoriek te stimuleren kijk ik of de reflexpatronen van jouw baby op de juiste manier ontwikkelen. Op een ontspannen en ongedwongen manier ga ik met jouw baby aan de slag. Om de spieren in werking te zetten en tevens tot ontspanning te komen combineer ik dit met massage-en yoga oefeningen. Deze behandeling(en) helpt om de negatieve effecten van spanning en/of trauma, die tijdens de zwangerschap of de geboorte door de baby (of de moeder) zijn ervaren, te verminderen. Zeker bij te vroeg geboren baby’s, een ingeleide bevalling en bij baby’s die met een keizersnede of een vacuümpomp zijn gehaald zie je dat de motorische ontwikkeling achter kan lopen. Maar eigenlijk verdient elke baby een SPRONGETJE vooruit door op deze manier aan een optimale hechting en motorische ontwikkeling te werken. Uiteraard leer ik je een aantal oefeningen aan die je thuis met jouw kindje kan doen. Vanaf ongeveer 6 maanden zal de motorische ontwikkeling ook worden gestimuleerd aan de hand van spelletjes. Wil je graag dat ik jou en jouw baby individueel begeleid dan kan dit in mijn praktijk of bij jou thuis. Hiervoor hanteer ik mijn reguliere uurtarief van €45,-(exclusief reiskosten)

Bewegen doe je samen Mini-groepscursus.

Stel je eigen groepje samen met andere jonge moeders zoals vriendinnen en/of familie.

Een mini-groepscursus wordt gegeven aan een door jou samengesteld groepje van minimaal 3 en maximaal 5 personen. De cursus vindt aan huis plaats.

De mini-groepscursus bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur. De oefeningen worden stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan de baby’s en de groep. De groepscursus is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 7 maanden. Door de maximale groepsgrootte is het mogelijk om iedere baby persoonlijk aandacht te geven en is er ruimte voor persoonlijke vragen. Per baby is één ouder of verzorger aanwezig. De inhoud van de cursus staat beschreven onder het kopje bewegen doe je samen; groepslessen.

Deze cursus kost € 120,= per persoon.

Relax mama!

Ook aan de mama’s wordt gedacht. Net bevallen en een klein baby-tje in huis? Dan staat je leven even op zijn kop. Hoe fijn is het dan om jezelf te kunnen trakteren op een ontspannende behandeling bij mij in de praktijk. Zelf kies je waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ontspannende reflexintegratie technieken staan centraal. De behandeling duurt 1,5 uur en kost €60,-

CADEAUBONNEN

Op zoek naar een origineel cadeautje voor een zwangere vriendin of een pas bevallen mama? Geef een cadeaubon van Hinkstapsprong cadeau(vanaf €15,-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...